El-eftersyn

Vi hjælper dig med dit eleftersyn

Vores fagspecialister har mange års erfaring med alle typer af eleftersyn. Vi tilbyder også faste serviceaftaler, og ved at bruge os sikre du, at dit el altid er sikkert og velfungerende.

Ved hussalg

Ved eleftersyn kan både sælger og køber føle sig tryg i en hushandel. Netop derfor er et eltjek en rigtig god ide. Men ud over, at det er en god ide er det også lovpligtigt.

Hvis du ønsker at sælge din bolig og tegne ejerskifteforsikring skal du have foretaget et eleftersyn. Med et eleftersyn kan du som boligsælger fraskrive dig dit sælger-ansvar for elinstallationen i boligen, og eventuelle uafdækkede ulovlige elinstallationer. Hovedformålet med et eleftersyn er i bund og grund at tjekke om der er sikker el og installationer i huset, at der ikke er problemer og, at der ikke er fysiske mangler.

Ved gennemgangen tjekkes installationens funktionsdygtighed og lovlighed med udgangspunkt i de krav, der var gældende da installationen blev udført eller ændret. På den måde afdækkes de eventuelle sikkerhedsmæssige betydninger ved beskyttelse mod stød, brand og andre farer.

Når vi er færdig med eleftersynet laver vi altid en udførlig elrapport, der oplyser standen af installationen og i hvilket omfang den er lovlig og funktionsdygtig.

Elsyn er ikke det samme

Vær opmærksom på, at der er forskel på et elsyn og et eleftersyn.

Elsyn blev tidligere brugt i forbindelse med ejendomshandel og boligskifte for at fastlægge en installations tilstand. Elsyn er derfor på en måde forgængerne til det eleftersyn eller eltjek vi kender i dag.

Men i dag er et elsyn et frivilligt eftersyn og det er en noget mere detaljeres affære, hvor det vurderes om elinstallationen er tidsvarenden i dag. Det bruges derfor oftest ved andelslejligheder og handelsejendomme, men ses ikke så meget ved en almindelig bolighandel.

Du kan altid få et eleftersyn

Husk det er ikke kun ved hussalg vi udfører et eleftersyn. Det kan også være som et rutinetjek både ved virksomheder og ved private boliger, og du kan på den måde være på forkant med, og sikre, at dine installationer ikke fejler noget. Efter endt job får du også en udførlig elrapport.

Du kan læse mere ved Sikkerhedsstyrelsen om eleftersyn

Få et uforpligtende tilbud på et el-tjek

Kontakt os, hvis du vil have et uforpligtende tilbud på eltjek. Ring til Kim på 75115020 eller skriv en mail på boysen@hif-el.dk